2018

The Good Roll

2018

The Good Roll gebruikt alleen 100% gerecycled papier, zonder kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. koolstof. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als toiletpapier in jouw toilet. Ons papier is super zacht, supersterk en net zo goed voor jou als voor je portemonnee! We doneren 50% van onze nettowinst aan Simavi, die zorg draagt voor de bouw van toiletten voor hen die het nodig hebben.

Website

New Electric

2018

New Electric ontwikkelt en certificeert elektrische aandrijflijnen waarmee auto’s, boten en zwaar materieel worden omgebouwd van brandstof naar elektromotor.

Website

Plastic Whale Circular Furniture

2018

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Onze missie is ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen wij door met zoveel mogelijk mensen plastic te vissen. Elk jaar vissen we duizenden PET flessen en duizenden kilo’s ander afval uit de Amsterdamse grachten. Van het plastic afval bouwen we design sloepen waarmee we weer meer plastic kunnen vissen. En begin 2018 hebben we Plastic Whale Circular Furniture gelanceerd: hoogwaardig kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic.

Website

Paper on the Rocks

2018

Rockbooks van stone paper zijn een milieuvriendelijk alternatief voor papieren notitieboeken. Het gladde papier biedt een hele nieuwe schrijfervaring.  Het stone paper is cradle-to-cradle gecertificeerd. We gebruiken geen bomen, water, giftige stoffen of bleekmiddelen. Met de verkoop van Rockbooks roepen we ontbossing een halt toe en dragen we actief bij aan herbebossing. Vijf procent van onze winst investeren we in herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika.

 

 
Website

Nerdalize

2018

Nerdalize biedt een nieuw soort cloud. We bouwen geen grote datacenters, maar distribueren onze servers over huishoudens. De bewoners van deze huizen gebruiken de warmte die de servers genereren voor het verwarmen van hun water of woning, zonder nieuwe infrastructuur aan te hoeven leggen. Onze data-klanten kunnen zo hun rekenkracht vergroten, zonder extra CO2 uit te stoten, tegen de helft van de kosten.

Website

NoFoodWasted

2018

Met NoFoodWasted gaan wij de voedselverspilling tegen. Ons platform biedt inspiratie voor een efficiëntere voedselketen. Zoals onze app Afgeprijsd die in één oogopslag laat zien welke producten in de supermarkt in de aanbieding zijn: minder verspillen, meer besparen. En dat is goed voor de consument, voor de ondernemer én voor het milieu. Onze missie is altijd on-top-of-mind: een 50% vermindering van voedselverspilling binnen vijf jaar.

Website

Loop.a Life

2018

Loop.a Life maakt mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit, gemaakt van jouw oude truien. Als allereersten van Nederland produceerden wij een collectie van 100% gerecycled textiel, afkomstig uit de Nederlandse kleding afvalberg. Verder zijn wij private label producent waarbij wij andere merken ondersteunen om van hun waste nieuwe vezels, garens en knitwear te maken. Dat doen wij met onze nieuwe standaard – Truly circular.

Website

LENA The Fashion Library

2018
Niet al je kleding kopen. Wel altijd de juiste outfit!
Easy! Leen je kleding bij LENA.
Onze collectie. Jouw kledingkast.  
Bewust modebewust.
Jij toch ook?
Website

Flick Bike

2018

Met FlickBike pak je atijd en overal even een fiets. Ons slimme slot en mobiele app verandert stilstaande weesfietsen in rijdende deelfietsen.

Website

DopHert

2018

DopHert is een veganistisch restaurant, cateraar en bakkerij, in Amsterdam. We maken de beste veganistische burgers, sandwiches, milkshakes en desserts. We leveren ons gebak aan diverse restaurants in de stad. Iedereen wordt vrolijk van ons eten, van die-hard veganisten tot vleeseters. Zo laten we steeds meer mensen genieten van heerlijke plantaardige voeding. 

Website

CoVadem

2018

Varen met voorkennis. CoVadem verzamelt coöperatieve data voor slimme waterdiepte- en performance informatie voor de binnenscheepvaart. Voor een betere performance en een minimale milieu-impact.

Website