Programma

Het Investment Ready programma is een uniek programma van 5 maanden, waarin ondernemers van elkaar en anderen leren. In 12 trainingsdagen en diverse individuele sessies met mentoren, experts en programmapartners werken de deelnemers met behulp van bewezen methodieken toe naar een presentatie voor impact investeerders, fondsen en financiële instellingen. 

In een groep van 10-12 ondernemers wordt elk ondernemingsplan, verdienmodel en team doorgelicht, alvorens er een onderbouwd groei- en investeringsplan wordt geschreven. 

Ons programma is gericht op bedrijven met een bewezen verdienmodel, die hun eerste omzet hebben gegenereerd. Het programma neemt geen aandeel in de deelnemende bedrijven.

Niet een jury, noch de organisatoren van het programma, maar de deelnemers zelf besluiten wie het beste ondernemingsplan heeft en de winnaar van het programma is. 

De winnaar wordt geselecteerd doordat de ondernemers elkaar op 20 investeringscriteria beoordelen. Deze methode om elkaar te beoordelen is een belangrijk onderdeel van het intensieve proces. De deelnemers delen onderling al hun informatie, geven elkaar opbouwende feedback en leren elkaars ondernemingsplannen goed kennen. Op deze manier leren de deelnemers te kijken als een investeerder: een nuttig perspectief om te leren kennen voor hun eigen investeringsproces na het programma.

Alle deelnemers presenteren hun ondernemingsplan en investeringsvoorstel aan een groep impact investeerders en fondsen tijdens de afsluitende Demo Day. Ons doel is dat na het programma tenminste 50% van de deelnemers in hun investeringsbehoefte hebben voorzien en hun groeiplannen binnen 12-24 maanden na het programma hebben gerealiseerd. 

 

Inloopspreekuur over inschrijven: 16 nov 2018 (10.00-13.00)
Deadline inschrijving: 28 november 2018 
Selectie event: 10 december (19:00-21:00)
Start programma: januari 2019
Kosten: EUR 1.495,- (ex BTW)

Programmadata (nog onder voorbehoud)

Programma details

Kick-off
21 januari 2019
Module 1
februari 2019
Module 2
maart 2019
Module 3
april 2019
Module 4
mei 2019
Demo day
21 juni 2019
Geïnteresseerd? Meld je hier aan voor updates over het Investment Ready Programma.
4
Edities
200
Totaal aantal aanmeldingen
41
Alumni deelnemers
260
Netwerk van investeerders en intermediairs
€15.000
Waarde van ontvangen support per deelnemer
€8.000.000
Totaal binnengehaald aan investeringen

Stichting DOEN ondersteunt ondernemers die bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving. Mensen die niet bang zijn om risico’s te nemen en die andere inspireren. Het Investment Ready Programma biedt een innovatief peer-to-peer model dat een groep duurzame ondernemers helpt te versnellen in hun ontwikkeling. Niet alleen door hun ondernemingsplan te versterken en netwerk uit te breiden, maar ook door investeerders te ontmoeten die op zoek zijn naar impact.  

Anneke Sipkens, CEO DOEN Foundation