Programma

Deelnemers aan het Investment Ready Program krijgen:

  • 12 dagen training en strategiesessies in Impact Hub Amsterdam
  • een ervaren ondernemer als mentor
  • individueel juridisch advies door De Brauw Blackstone Westbroek
  • individueel financieel advies door ING
  • individueel advies over verdienmodellen en strategie door BCG
  • lidmaatschap van Impact Hub Amsterdam, toegang tot internationaal netwerk van impact makers
  • een weekend weg (module 2) met het cohort en coaches op een mooie groene locatie in Nederland (november)
  • toegang tot divers netwerk van impact investeerders

Het programma
Het Investment Ready programma is een uniek programma van 5 maanden, waarin ondernemers van elkaar en anderen leren. In 12 trainingsdagen en diverse individuele sessies met mentoren, experts en programmapartners werken de deelnemers met behulp van bewezen methodieken toe naar een presentatie voor impact investeerders, fondsen en financiële instellingen. 

In een groep van 10-12 ondernemers wordt elk ondernemingsplan, verdienmodel en team doorgelicht, alvorens er een onderbouwd groei- en investeringsplan wordt geschreven. 

Ons programma is gericht op bedrijven met een bewezen verdienmodel, die hun eerste omzet hebben gegenereerd. Het programma neemt geen aandeel in de deelnemende bedrijven.

Niet een jury, noch de organisatoren van het programma, maar de deelnemers zelf besluiten wie het beste ondernemingsplan heeft en de winnaar van het programma is. Op deze manier leren de deelnemers te kijken als een investeerder: een nuttig perspectief om te leren kennen voor hun eigen investeringsproces na het programma.

Demo Day
Alle deelnemers presenteren hun ondernemingsplan en investeringsvoorstel aan een groep impact investeerders en fondsen tijdens de afsluitende Demo Day. Ons doel is dat na het programma tenminste 50% van de deelnemers in hun investeringsbehoefte hebben voorzien en hun groeiplannen binnen 12-24 maanden na het programma hebben gerealiseerd. 

Deadline inschrijving: TBA

Selectie-interviews: TBA 
Bekendmaking deelnemers: TBA
Verdiepende intakegesprekken: TBA

Start programma: TBA
Kosten: EUR 1.695,- (ex BTW)

Programmadata (nog onder voorbehoud)

Programma details

Kick-off
TBA
Module 1
TBA
Module 2 (op de hei)
TBA
Module 3
TBA
Module 4
TBA
Demo day
TBA
6
Edities
52
Alumni deelnemers
260
Netwerk van investeerders en intermediairs
€25.000
Waarde van ontvangen support per deelnemer
€12.000.000
Totaal binnengehaald aan investeringen

ING vindt het belangrijk dat ondernemers gesteund worden met het oog op een duurzame toekomst. Het sluit ook perfect aan bij de purpose van ING; Empowering people to stay a step ahead in life and in business. Daarnaast leren we zelf ook van de innovatieve business modellen die deze ondernemers ontwikkelen. Dit helpt ING om in een vroeg stadium te zien wat de impact van deze nieuwe business modellen op onze dienstverlening kan zijn. Het ING Nederland Fonds steunt daarom het Investment Ready Programma van Impact Hub en is trots op de samenwerking.

Kirsten Ottens, manager MVO ING Nederland