Entrepreneurs

  • Alles
  • 2019
  • 2018
  • 2016 - 2017
  • 2015 - 2016
  • 2014 - 2015
  • 2013 - 2014

Alucha

2014 - 2015

Alucha maakt met hun bewezen pyrolyse technologie het recyclen van complexe afvalstromen mogelijk. 

Website

Binbang

2016 - 2017

Binbang – Afval scheiden lastig en vies? Niet meer. Wij maken afval scheiden een fluitje van een cent.

Website

Brandt & Levie

2013 - 2014

Brandt & Levie is een fabrikant van ambachtelijke worst, gemaakt van goed verzorgde varkens van lokale boerderijen. 

Website

Closing the loop

2014 - 2015

Closing the loop developed a unique, circular way to extend the life cycle of mobile phones

Website

Coco Conserven

2016 - 2017

Coco Conserven biedt een antwoord op de schaduwzijden van onze verscultuur. Wij conserveren. We bewaren smaak, de oogst en dat wat van waarde is op een duurzame manier door lekkere conserven te maken.

Website

CocoPallet

2019

CocoPallet heeft een 100% bio-based export pallet ontwikkeld die op grote schaal houten pallets kan vervangen.

Website

CONCR3DE

2019

CONCR3DE heeft een nieuw type 3D printer ontwikkeld waarmee het eenvoudig, betaalbaar en snel is allerlei objecten in steenachtige materialen te printen.

Website

Corekees

2019

Bij Corekees kunnen klanten (zowel particulieren als bedrijven) hun CO2-voetafdruk compenseren met het gemak van het kopen van een boek op Amazon.com.

Website

CoVadem

2018

Varen met voorkennis. CoVadem verzamelt coöperatieve data voor slimme waterdiepte- en performance informatie voor de binnenscheepvaart. Voor een betere performance en een minimale milieu-impact.

Website

Crowdbuilding

2015 - 2016

Crowdbuilding is een platform dat consumenten in de gelegenheid stelt om duurzame gemeenschappen in gebouwen te vormen. 

Website

De Buurtboer

2013 - 2014

De Buurtboer, de bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt. Levert lekkere producten van lokale producenten in een typisch Nederlandse lunch.

Website

De Energiebespaarders

2015 - 2016

Full-service online solution for making your home more sustainable. We calculate what measures fit best and manage the installer. 

Website

De Vrije Koe

2013 - 2014

De Vrije Koe levert duurzaam vlees van Nederlandse Blaarkopkoeien aan consumenten en horeca, om op duurzame wijze de oud-Hollandse rassen weer te laten floreren.

Website

DopHert

2018

DopHert is een veganistisch restaurant, cateraar en bakkerij, in Amsterdam. We maken de beste veganistische burgers, sandwiches, milkshakes en desserts. We leveren ons gebak aan diverse restaurants in de stad. Iedereen wordt vrolijk van ons eten, van die-hard veganisten tot vleeseters. Zo laten we steeds meer mensen genieten van heerlijke plantaardige voeding. 

Website

Elemetal 

2013 - 2014

Elemetal kan met zijn gepatenteerde technologie metalen en mineralen terugwinnen uit afvalstromen.

Website

Fasobiogaz

2014 - 2015

Fasobiogas maakt elektriciteit uit afval in west Afrika, waarbij biologische kunstmest en industriële warmte als bijproduct worden verkocht. 

Website

Flexbase

2014 - 2015

Flexbase ontwerpt en ontwikkelt drijvende constructies voor gebieden waar water een bedreiging is voor bouwwerken. 

Website

Flick Bike

2018

Met FlickBike pak je atijd en overal even een fiets. Ons slimme slot en mobiele app verandert stilstaande weesfietsen in rijdende deelfietsen.

Website

Gerrard Street

2016 - 2017

Introduceert de circulaire economie bij consumentenelectronica. Hun modulaire koptelefoon huur je nu met een abonnement van 7 euro per maand, incl. reparatieservice en updates. 

Website

Goodhout

2015 - 2016

Een duurzaam alternatief voor hout, gemaakt van kokosnoot-afval, zonder formaldehyde. 

Website

Green4Print

2016 - 2017

Is de meest duurzame productontwikkelaar voor de grafische industrie en levert cradle-to-cradle gecertificeerde drukinkten. Dit maakt printen schoner en gezonder.

Website

GreenGraffiti

2013 - 2014

GreenGraffiti is een duurzaam alternatief voor traditionele buitenreclame, met hoge impact op het publiek en weinig impact op het milieu en draagt een heldere boodschap uit; clean is green. 

Website

Hemelswater

2016 - 2017

Hemelswater – Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met intense regenbuiten. Aan de andere kant is drinkwater een schaars goed. Hemelswater vangt water af om er producten van te maken, te beginnen met bier. Code Blond is het eerste bier ter wereld gemaakt van regenwater. 

Website

Hortimare

2014 - 2015

Hortimare verkoopt teeltmateriaal en -systemen voor zeewier, en draagt zo bij aan een duurzame aquacultuur sector. 

Website

House of Eléonore (winnaar)

2016 - 2017

Creëert unieke, handgemaakte juwelen door Nederlandse ambachtslieden, gemaakt van duurzame materialen. Met deze prachtige juwelen draagt House of Eléonore bij aan het verduurzamen van de sector. 

Website

Hrbs

2019

Hrbs, het service model dat lokaal geproduceerde kruiden levert, klaar om geoogst te worden en makkelijk in onderhoud! Hrbs is zo vers als het maar zijn kan! Wij leveren jaarrond verse kruiden bij jouw (werk)omgeving.

Website

Jack Bean

2019

Jack Bean staat voor 100% plantaardig voedsel wat lekker, gezond en betaalbaar is. Met fast cuisine restaurants op A-locaties verleiden we mensen met ons eten en inspireren wij hen om vaker plantaardig te eten.

Website

Kitchen Republic

2016 - 2017

is de food business incubator in Amsterdam. Kitchen Republic biedt zijn leden – locale food startups – toegang tot een professionele keuken, kennis en een netwerk waarmee zij hun bedrijven kunnen laten groeien

Website

Koneksie

2014 - 2015

Koneksie heeft een duurzaam mobiliteitsconcept ontwikkeld voor Afrikaanse motortaxi’s, inclusief een nieuw type motor.

Website

LABEL/BREED

2019

LABEL / BREED is een initiatief dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame en innovatieve interieur-objecten door samenwerking tussen ontwerpers en fabrikanten tot stand te brengen.

Website

LENA The Fashion Library

2018
Niet al je kleding kopen. Wel altijd de juiste outfit!
Easy! Leen je kleding bij LENA.
Onze collectie. Jouw kledingkast.  
Bewust modebewust.
Jij toch ook?
Website

Loop.a Life

2018

Loop.a Life maakt mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit, gemaakt van jouw oude truien. Als allereersten van Nederland produceerden wij een collectie van 100% gerecycled textiel, afkomstig uit de Nederlandse kleding afvalberg. Verder zijn wij private label producent waarbij wij andere merken ondersteunen om van hun waste nieuwe vezels, garens en knitwear te maken. Dat doen wij met onze nieuwe standaard – Truly circular.

Website

MAKUS

2019

MAKUS decoreert inductiekookplaten. In tegenstelling tot alle andere inductieplaten die zwart zijn, ontwikkelt MAKUS ze in elk denkbaar design. Aardgasvrij worden? Zin in. 

Website

MgAubel

2016 - 2017

MgAubel produceert duurzame materialen voor onderhoud, reparatie en structurele renovatie van betonnen infrastructuur. 

Website

Mokumono

2016 - 2017

Is een high-quality fietsenmerk met een innovatieve fabricagemethode in Nederland. Een duurzaam alternatief voor de 1 miljoen nieuwe fietsen die jaarlijks in Nederland worden verkocht. 

Website

Mud Jeans

2014 - 2015

Mudjeans (Winnaar) introduceert de circulaire economie in de modesector met het concept van lease-a-jeans. 

Website

MX3D

2015 - 2016

MX3D Maakt 3D printen van bouwwerken mogelijk met slimme robots. Zo kan MX3D lokaal produceren, met minder materiaal en minder transport. 

Website

Nerdalize

2018

Nerdalize biedt een nieuw soort cloud. We bouwen geen grote datacenters, maar distribueren onze servers over huishoudens. De bewoners van deze huizen gebruiken de warmte die de servers genereren voor het verwarmen van hun water of woning, zonder nieuwe infrastructuur aan te hoeven leggen. Onze data-klanten kunnen zo hun rekenkracht vergroten, zonder extra CO2 uit te stoten, tegen de helft van de kosten.

Website

New Electric

2018

New Electric ontwikkelt en certificeert elektrische aandrijflijnen waarmee auto’s, boten en zwaar materieel worden omgebouwd van brandstof naar elektromotor.

Website

Newspaperwood

2015 - 2016

Newspaperwood draait de traditionele productketen om en maakt hout van papier en ontwikkelt hier toepassingen voor. 

Website

NoFoodWasted

2018

Met NoFoodWasted gaan wij de voedselverspilling tegen. Ons platform biedt inspiratie voor een efficiëntere voedselketen. Zoals onze app Afgeprijsd die in één oogopslag laat zien welke producten in de supermarkt in de aanbieding zijn: minder verspillen, meer besparen. En dat is goed voor de consument, voor de ondernemer én voor het milieu. Onze missie is altijd on-top-of-mind: een 50% vermindering van voedselverspilling binnen vijf jaar.

Website

Paper on the Rocks

2018

Rockbooks van stone paper zijn een milieuvriendelijk alternatief voor papieren notitieboeken. Het gladde papier biedt een hele nieuwe schrijfervaring.  Het stone paper is cradle-to-cradle gecertificeerd. We gebruiken geen bomen, water, giftige stoffen of bleekmiddelen. Met de verkoop van Rockbooks roepen we ontbossing een halt toe en dragen we actief bij aan herbebossing. Vijf procent van onze winst investeren we in herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika.

 

 
Website

Perpetual Plastic

2013 - 2014

Perpetual Plastic maakt afvalplastic weer bruikbaar in 3D printers, waardoor plastic ter plekke gerecycled kan worden.

Website

Plastic Whale Circular Furniture

2018

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Onze missie is ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen wij door met zoveel mogelijk mensen plastic te vissen. Elk jaar vissen we duizenden PET flessen en duizenden kilo’s ander afval uit de Amsterdamse grachten. Van het plastic afval bouwen we design sloepen waarmee we weer meer plastic kunnen vissen. En begin 2018 hebben we Plastic Whale Circular Furniture gelanceerd: hoogwaardig kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic.

Website

QM Intelligence

2015 - 2016

QM Intelligence helpt bedrijven om hun producten te verduurzamen op het gebied van gezondheid, mensenrechten, milieu en dierenwelzijn met unieke software en data.

Website

Rechtstreex (winner)

2015 - 2016

Rechtstreex is working on a new social, transparant short foodchain. One that is beneficial for producer, consumer and rechtstreex.

Website

Revolution In Material Apparel

2013 - 2014

Revolution In Material Apparel is een modeconcept met een uniek perspectief op duurzaamheid en design, gebruik makend van overgebleven materialen.

Website

Rural Spark (winner)

2013 - 2014

Rural Spark (winner)  develops sustainable energy networks in rural India and aims to set the example for energy networks all over the world.

Website

Skytree

2014 - 2015

Skytree gebruikt ruimtevaarttechnologie voor CO2 opslag en gebruik, van airco’s tot aquaria. 

Website

SolarSwing Energy

2013 - 2014

SolarSwing Energy ontwikkelt transparante zonnepanelen die daglicht en de productie van zonne-energie optimaliseren, waardoor glazen gebouwen bronnen van energie en welzijn worden. 

Website

SOOP

2019

SOOP maakt circulaire zeep dé nieuwe zeepstandaard in het dagelijks leven van mensen. Met SOOP benutten we organisch ‘afval’ – sinaasappelschil en koffiedik – als grondstoffen in een dagelijks gebruiksproduct – zeep! – en maken we afval aantoonbaar relevant.

Website

Studio JUX (winner)

2013 - 2014

Studio JUX (winnaar) is een modemerk met een fabriek in Nepal, waar de collecties worden gemaakt met respect voor mens en milieu. 

Website

Studio Pim Dekkers

2019

We ontwerpen en produceren circulaire interieur producten van biologische afvalstromen. De producten zijn ontworpen om meerdere levenscycli mee te gaan.

Website

Studio Wae

2019

Studio Wae heeft de ambitie om impact te maken op grote afvalstromen met schaalbare producten. Zo maakt Studio Wae onder andere de meest circulaire sierbestrating van Nederland.

Website

Sustainer Homes

2016 - 2017

Sustainer Homes maakt duurzame architectuur toegankelijk. Met duurzame materialen bouwen zij duurzame, energieneutrale woningen. 

Website

SUSTAY | responsible living

2013 - 2014

SUSTAY maakt duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk, als ontwikkelaar van maatwerk woonbuurten met duurzame, betaalbare en comfortabele huurwoningen 

Website

Susteq

2013 - 2014

Susteq vindt dat iedereen recht heeft op toegang tot schoon water. We helpen organisaties met het installeren van prepaid watermeters in rurale en stedelijke gebieden. 

Website

The Dutch Weed Burger

2015 - 2016

The dutch weed burger ontwikkelt en verkoopt veganistische gerechten die de wereld gaan redden. 

Website

The Good Roll

2018

The Good Roll gebruikt alleen 100% gerecycled papier, zonder kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. koolstof. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als toiletpapier in jouw toilet. Ons papier is super zacht, supersterk en net zo goed voor jou als voor je portemonnee! We doneren 50% van onze nettowinst aan Simavi, die zorg draagt voor de bouw van toiletten voor hen die het nodig hebben.

Website

TWENTY

2019

Er zit ongeveer 80% water in de meeste huishoudelijke & cosmetische producten. Dit betekent dat 4 van de 5 met shampoo gevulde vrachtwagens alleen water transporteren. TWENTY is een nieuw merk dat u slechts de 20% biedt. TWENTY verkoopt geen water, maar capsules.

Website

Wallvision

2019

Wallvision biedt een complete kit voor het bouwen van een hoogrenderende architectonische zonnegevel inclusief decorative materialen, ophangsysteem, electronica, bekabeling en thermische isolatie.

Website

Watt-Now

2015 - 2016

Watt-Now verbetert de energievoorziening van festivals. Door voor Watt-Now te kiezen besparen ze niet alleen direct tot 40% op hun dieselverbruik, maar werken ook toe naar 100% duurzame stroom op festivals.

Website

Windchallenge

2014 - 2015

Windchallenge ontwikkelt lichte, betrouwbare en stille windmolens voor huishoudens om zelf duurzame energie op te wekken.

Website

Zzzoof

2014 - 2015

Zzzoof biedt duurzame lokale logistieke oplossingen aan en houdt je stad schoon. 

Website