ZZZoof partners with PostNL to increase green urban logistics

The collaboration between Investment Ready alumnus ZZZoof and PostNL allows both parties to grow sustainable urban logistics under the label “Stadslogistiek Arnhem”. For ZZZoof this means a chance to accelerate its growth.

The venture, which only drives electric and green gas vehicles, uses the resources of  Stadslogistiek and PostNL in Arnhem. ZZZoof delivers her knowledge of sustainable urban logistics and takes care of marketing, planning and acquisition of customers. The alliance with the start-up offers PostNL the opportunity to innovate in the area of city logistics.

Investment Ready alumnus ZZZoof en Stadslogistiek van PostNL zijn een samenwerking gestart. Onder het label Stadslogistiek Arnhem verzorgen beide partijen op een duurzame manier de lokale logistieke dienstverlening met als doel groei te realiseren in de regio.

Voor ZZZoof betekent de toevoeging van Stadslogistiek aan het logistieke grid de kans op een groeiversnelling. De duurzame ondernemer – de voertuigen rijden alleen op groen gas of electriciteit – maakt gebruik van middelen van Stadslogistiek en PostNL in Arnhem. ZZZoof levert haar kennis van duurzame lokale logistiek en verzorgt de marketing, de planning en de acquisitie van klanten. De alliantie met een startende onderneming biedt PostNL de mogelijkheid om te innoveren op gebied van stedelijke logistiek.

ZZZoof richt zich op snel en flexibel ‘groen’ vervoer voor het lokale MKB in steden met 50.000 tot 150.000 inwoners en heeft in de afgelopen drie jaar al een behoorlijke track record opgebouwd in Arnhem. Dankzij ZZZoof zijn middenstanders in de Gelderse hoofdstad in staat om op prijs en service te concurreren met de grote webwinkels. Dat was eerder lastig vanwege het ontbreken van een goed alternatief voor de vaak relatief dure koeriers. Ook werkt ZZZoof voor de Arnhemse Mediamarkt om op een rendabele manier ‘same day delivery’ te realiseren.

De eerste ontmoeting tussen Stadslogistiek en ZZZoof vond plaats tijdens het Investment Ready-programma, waar het thema lokale logistiek al snel ter sprake kwam. ZZZoof-oprichter Alex Veen vertelt dat er voldoende aanknopingspunten waren om de dialoog te verdiepen in een vervolggesprek. “Voor PostNL was Stadslogistiek Delft een eerste serieuze stap op het vlak van stadslogistiek, terwijl wij in ons driejarig bestaan al de nodige ervaring hebben opgedaan en weten wat wel en wat niet werkt. We zijn verheugd dat het bedrijf ons daarin het vertrouwen geeft. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te verbeteren en onze schaalbaarheid te vergroten. Niet alleen in Arnhem, maar mogelijk ook in andere steden.”

Laurens Tuinhout, Directeur Stadslogistiek: “Stadslogistiek ontwikkelt nieuwe logistieke dienstverlening voor de binnenstad. In ZZZoof hebben we een sterke partner gevonden om Stadslogistiek Arnhem succesvol op te starten. Zoals een goed partnership betaamt versterken we elkaar met aanvullende kennis en ervaring om samen te groeien.”

Wat betreft ons als Investment Ready Program laat een partnerschap als deze tussen PostNL en ZZZoof zien dat duurzame, innovatieve start-ups en grote organisaties samen een duurzame ontwikkeling naar grotere schaal kunnen brengen en tegelijk goede zaken kunnen doen. Dit soort samenwerkingen zijn voor impact startups misschien nog wel belangrijker dan een groot bedrag op de bank. Het zorgt er namelijk voor dat ZZZoof zowel sociale duurzaamheid als haar ondernemingsduurzaamheid valideert.