Skytree raises €400.000 for CO2 technology

The investment of InvestInFuture will help Skytree to solve the ‘greenhouse effect’ in our living rooms and further develop their CO2-technology.

Investment Ready alumnus en ESA spin-out Skytree heeft 400.000 EU aan nieuw kapitaal verworven via durfinvesteerder InvestInFuture. Skytree, voorheen bekend als Giaura, zal de investering gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de luchtzuiveringstechnologie, die op huiskamerniveau CO2 uit de lucht kan halen en opslaan. Deze CO2 kan direct weer gebruikt worden in huishoudelijke toepassingen, bijvoorbeeld om planten te laten groeien en koolzuur te maken.

De Direct Air Capture-technologie waarmee Skytree werkt, is afkomstig uit de ruimtevaart en werd ontwikkeld voor de luchtzuivering in ruimteschepen. In 2017 zal de technologie geïmplementeerd worden op het International Space Station. Het doel van Skytree is om deze technologie toepasbaar te maken op kleinschalig niveau.

Op dit vlak heeft Skytree het afgelopen jaar grote stappen gemaakt en een belangrijke mijlpaal werd bereikt door de nieuwe samenwerking met eheim, een grote wereldwijde fabrikant van aquariums en aanverwante apparatuur. Met de Direct Air Capture-technologie van Skytree wordt de CO2 uit de lucht gefilterd, opgeslagen en gedoseerd toegevoegd aan het aquariumwater om de planten te voeden. Dit levert een veel goedkopere en veilige oplossing op dan de losse CO2-capsules waarvan de huidige oplossingen gebruikmaken.

Max Beaumont, oprichter van Skytree, zegt: “We zullen het kapitaal van InvestInFuture inzetten om onze groei te versnellen. Dat doen we door te investeren in de verdere ontwikkeling van onze technologie via het aanwerven van nieuwe collega’s, labfaciliteiten en materialen. Daarnaast willen we er onze zichtbaarheid mee vergroten door meer activiteiten online, bij conferenties en op grote evenementen. We hebben bij onze deelname aan Investment Ready gemerkt dat mensen openstaan voor waar we mee bezig zijn en wat onze concrete, meetbare impact is, maar dat er nog veel missiewerk te verrichten is. Dat zal dan ook een belangrijk deel uitmaken van onze focus.”

Edgard Creemers van InvestInFuture zegt over de financiering van Skytree: “We geloven sterk in het concept van Skytree om bij te dragen aan een beter milieu en het terugdringen van de vraag naar CO2-cylinders. Ook zijn we ervan overtuigd dat ze de kwaliteit van de lucht in huizen kunnen helpen verbeteren. Daarom kijkt InvestInFuture met veel vertrouwen uit naar de samenwerking met Max, Alex, Bardia en de rest van het team om van Skytree een groot succes te maken.”

Als Investment Ready zijn we blij dat ze deze investering binnen hebben en zich volledig kunnen focussen op het uitbouwen van hun product naar iets dat straks misschien wel in elk huishouden te vinden is.