Rechtstreex wins Investment Ready Program 2015/2016

Rechtstreex was chosen by their peers as the winner of the Investment Ready Program. Rechtstreex works on a new social, transparant, short food chain. One that is beneficial for producer, customer and Rechtstreex. After Rotterdam, Utrecht and Eindhoven, where Rechtstreex is already active, the social startup will expand to other cities in the Netherlands.

 

Official press release (Dutch)

Winnaar gekozen door deelnemers

Met toonaangevende ondernemers, diverse experts, mentoren en elkaar hebben de deelnemers de afgelopen maanden hun groeiplannen geconcretiseerd en leerden zij door de lens van een investeerder naar hun onderneming te kijken. Informatie over alle 9 teams van deze editie vind je hier.

Via een onderling beoordelingsproces bepaalden de deelnemers zelf dat Rechtreex het meest ‘Investment Ready’ is en de winnaar van de editie 2015/2016. Rechtstreex gaat in onderhandeling met een Investor Circle, een groep betrokken impact investeerders, voor een investering van EUR 50.000.

Tevens ontvangt Rechtstreex een totaal aan 100 uur extra support van programma partners De Brauw Blackstone Westbroek (juridisch advies), The Boston Consulting Group (advies rondom strategie en markt) en Mr.Prezident (Prezi design en storytelling) om goed beslagen ten ijs te komen tijdens pitches en gesprekken met investeerders.

Demo Day 19 februari

Op 19 februari vindt de Demo Day plaats waar alle 9 deelnemers hun onderneming en investeringspropositie presenteren voor het Investment Ready NL netwerk van informele investeerders, fondsen en intermediairs. Stichting DOEN, Hivos en Impact Hub Amsterdam streven er als initiatiefnemers van het programma naar dat meerdere deelnemers de benodigde kapitaalbehoefte ophalen bij investeerders.

Zo heeft inmiddels de helft van de deelnemers van editie 2014/2015 een impact investering opgehaald met een totaal van ruim EUR 3,0 miljoen. Bijvoorbeeld het bedrijf Windchallenge, dat een innovatieve kleine windturbine op de markt zet en afgelopen jaar een indrukwekkende investering heeft opgehaald van EUR 1,5 miljoen. Deze maakt het voor Windchallenge mogelijk om internationaal op te schalen, eerst naar Scandinavie, waarna ook Canada en de Verenigde Staten zullen volgen.

Geïnteresseerde impact investeerders kunnen zich tot 10 februari nog aanmelden voor de Demo Day via marieke@investment-ready.nl

Vierde editie van start in juni 2016 met nieuwe partners

In juni opent de aanmelding voor de 2016/17-editie van het succesvolle Investment Ready Program. Na een selectieronde starten in het najaar tien nieuwe deelnemers. De duurzame startups kunnen wederom rekenen op de expertise van betrokken mentoren, experts van de programma partners en het groeiende netwerk van impact investeerders.

Naast de sterke lineup van partners uit het verleden en de toekomst, zoals Stichting DOEN, The Boston Consulting Group, De Brauw Blackstone Westbroek,en Rabobank staat het Investment Ready Program open voor nieuwe core partners. Partner organisaties die een rol zien in het versnellen van duurzame innovaties en het leren van de startup methode van werken zien deze vorm van samenwerking als een aanjager van innovatie en verantwoordelijk ondernemerschap.