Meet the 2015 Cohort | 10 green impact ventures

Ten green impact ventures are selected to be part of the 2015 cohort of the Investment Ready Program. The entrepreneurs work on issues that range from saving energy, a modular water and sanitation infrastructure solution for slums, to an innovative vegan food concept. They will be supported by the program to attract impact investment and realize their growth ambitions.

Gerenommeerde duurzame ondernemers en experts gaan de deelnemers aan Investment Ready de komende maanden intensief begeleiden om hun groeiambities waar te maken en ze klaar te stomen om impact kapitaal te kunnen ontvangen waar te maken. Ze leren om door de lens van een investeerder naar hun eigen onderneming te kijken. Aan het einde van deze leerperiode presenteren de ondernemers zich op Demo Day (19 februari) aan diverse investeerders en fondsen.

Betrokken partners, experts en impact investeerders

Naast begeleiding van ervaren ondernemers en mentoren kunnen de bedrijven gebruikmaken van de expertise van De Brauw Blackstone Westbroek op gebied van juridische zaken, The Boston Consulting Group voor strategische ontwikkeling en marktanalyse en de Rabobank voor een grondige financiële check. Met pitch coach David Beckett, de presentatie-experts van Mr.Prezident en de presentatie-tool Prezi kunnen de ondernemers zich voorbereiden op het investeerdersforum op 19 februari. Daarbij zijn impact investeerders als Toniic, InvestInFuture, Money Meets Ideas en Pymwymic aanwezig, evenals participatiemaatschappijen en informele investeerders.

De deelnemers

De groep deelnemers bestaat uit ervaren en startende ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal voor hun technologie, product of oplossing waarvan het bestaansrecht is bewezen. Het uiteindelijke doel van deze ondernemers is het leveren van een bijdrage aan de transitie naar een verantwoorde economie.

  1. Crowdbuilding is een platform waar mensen samen bouwen aan sociale en duurzame gebouwen.
  2. De Energiebespaarders bieden de makkelijkste manier om woningen te verduurzamen. Je krijgt gratis online inzicht en word ontzorgd van advies tot uitvoer.
  3. The Dutch Weed Burger ontwikkelt innovatieve plantaardige concepten om zo de wereld redden.
  4. Goodhout is een duurzaam gefabriceerd alternatief voor alle houtsoorten, met superieure kwaliteiten, gemaakt van restafval van kokosnoten.
  5. MX3D 3D print grote architectonische en infrastructurele objecten met slimme robots, MX3D produceert zo lokaal, met minder transport en materiaal.
  6. Newspaperwood laat (kranten)papier, dat van hout gemaakt is, weer tot hout terugkeren en is toegewijd aan de ontwikkeling van dit nieuwe materiaal.
  7. QM Intelligence ondersteunt bedrijven bij het verduurzamen van hun producten met unieke online tools, data en inzicht in consumentengedrag.
  8. Rechtstreex werkt aan een directe link tussen boer en consument. Online bestellen in een eerlijke transparante voedselketen waarin je weer weet wat eten is.
  9. Waterhubs bouwt modulaire water- en sanitatieoplossingen voor dichtbevolkte sloppenwijken die opgeschaald kunnen worden van 1.000 tot 50.000 gebruikers.
  10. Watt Now verbetert tijdelijke off-grid energie systemen in de evenementen industrie als opstap voor de transitie naar 100% duurzame off-grid energie wereldwijd.

 

Last edited: 3 November 2015