11 duurzame ondernemers beginnen aan Investment Ready 2018

Elf veelbelovende ondernemers met groene en circulaire oplossingen worden in deze accelerator klaargestoomd om kapitaal voor hun groeiplannen op te halen. Zij vormen het cohort2018, de ondernemers die de vijfde editie van het Investment Ready Program gaan doorlopen. 

Impact Hub Amsterdam en hoofd-programmapartner ING Nederland fonds hebben de deelnemers aan het Investment Ready Program bekendgemaakt. De elf geselecteerde bedrijven werken allemaal aan producten of diensten met een duurzame insteek. De ondernemers houden zich onder meer bezig met mobiliteit, voedsel en fashion. Zij worden binnen het programma voorbereid op het aantrekken van investeringsgeld om daarmee hun groeiambities te realiseren.

De deelnemers leren om door de bril van een investeerder naar hun eigen onderneming te kijken. Aan het einde van de leerperiode presenteren de elf ondernemers zich op Demo Day (25 mei 2018) aan investeerders en fondsen.

Impact Hub Amsterdam en betrokken partners bieden dit Investment Ready program voor de vijfde keer aan. Duurzame ondernemers die aan eerdere edities van het programma deelnamen, hebben samen inmiddels ruim 8,5 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald.

Betrokken partners, experts en impact investeerders

De bedrijven worden begeleid door diverse experts, ervaren ondernemers en mentoren. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de juridische expertise van De Brauw Blackstone Westbroek, financiële kennis van ING en helpt The Boston Consulting Group hen met de strategische ontwikkeling en marktanalyse. Verder werken ze intensief samen met pitch coach David Beckett van Pitch Professional.

De ondernemers

De groep deelnemers bestaat uit ervaren en startende ondernemers die hun groeistrategie valideren en op zoek zijn naar financiering voor hun bedrijf, waarvan het product of de technologie zich al in de praktijk heeft bewezen. Het uiteindelijke doel van deze ondernemers is het leveren van een bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie en daarmee een duurzame samenleving. Het Investment Ready Program is enthousiast over de hoge kwaliteit van de deelnemende bedrijven in het programma.

LENA The Fashion Library. Leen je kleding bij LENA. Onze collectie. Jouw kledingkast. Niet al je kleding kopen. Wel altijd het juiste outfit! Easy!

Plastic Whale Furniture Hoogwaardig kantoormeubilair van Amsterdams grachtenplastic.

Nerdalize Duurzame warmte én betaalbare computerkracht.

Dophert Heerlijk en hip veganistisch eten; de lekkerste burgers, sandwiches en taarten in een restaurant en via de cateringservice en bakkerij.

Flick Bike Met FlickBike pak je altijd en overal even een fiets: Ons slimme slot en mobiele app verandert stilstaande weesfietsen in rijdende deelfietsen.

Loop.a life Mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit, gemaakt van jouw oude truien.

Covadem Maakt varen met voorkennis mogelijk. Coöperatieve data voor betere performance en een minimale milieu-impact.

New Electric New Electric ontwikkelt en certificeert elektrische aandrijflijnen waarmee auto’s, boten en zwaar materieel worden omgebouwd van brandstof naar elektromotor.

NoFoodWasted De app Afgeprijsd laat in één oogopslag zien welke producten in de supermarkt in de aanbieding zijn. Minder verspillen, meer besparen!

Paper on the Rocks Notitieboeken van cradle-to-cradle ‘stone paper’, gemaakt van steen.

The Good Roll Eindelijk sexy toiletpapier met impact.