Duurzame ondernemers spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van een duurzame en inclusieve economie. Maar impact kan je niet alleen creëren. Met het Investment Ready Program bieden wij een uniek programma van 5 maanden aan voor ‘groene’ ondernemers.

Deelnemers zijn de jury

Wij geloven in de kracht van ondernemers. Ons programma heeft een unieke aanpak, gebaseerd op samenwerking tussen ondernemers. 

Naast de ervaren mentoren, partners en experts, geven de deelnemers elkaar ook uitgebreide, constructieve feedback tijdens het programma. Deelnemers leren te kijken door de bril van de investeerder, beoordelen elkaar op basis van verschillende investeringscriteria en selecteren zo de ondernemer met het meest ‘investment ready’ business plan.

Dit model is inmiddels getest in meer dan 20 programma’s wereldwijd.

Focus op duurzaamheid

Ons programma is volledig gericht op duurzame ondernemingen. We werken uitsluitend met financiers, experts en mentoren die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en ook ons netwerk van investeerders heeft een sterk duurzaamheidsprofiel. Meld je nu aan voor ons volgende programma indien je actief bent binnen een van deze thema’s:

  • Circulaire economie
  • Energie en mobiliteit
  • Productketens en logistiek
  • Nieuwe materialen en afval
  • Agricultuur, water en voedsel

Schaalbare oplossingen

Ons programma richt zich op bedrijven met schaalbare oplossingen om daarmee meer impact te genereren. Onze verbinding met de groep van ruim 80 Impact Hubs op alle continenten, biedt ook toegang tot een internationaal netwerk.

DOE MEE en zorg dat meer duurzame ondernemingen klaar zijn voor investering, groei en impact.

Investment Ready is een uniek programma van 5 maanden voor duurzame ondernemers die met hun product of dienst schaalbare oplossingen bieden voor de problemen waar we vandaag de dag als samenleving op gebied van duurzaamheid voor staan. 

Een groep van 10-12 ondernemers met lopende bedrijven, werkt aan hun strategie en ondernemingsplannen om tot een solide investeringsvoorstel te komen. Als deelnemer werk je met ervaren mentoren, experts en bewezen methodieken. Aan het eind van het programma presenteer je jouw bedrijf op Demo Day aan potentiële investeerders, om de financiering te verkrijgen om jouw bedrijf verder te laten groeien. 

Geïnteresseerd? Meld je hier aan voor updates over het Investment Ready Programma.
4
Edities
200
Totaal aantal aanmeldingen
41
Alumni deelnemers
260
Netwerk van investeerders en intermediairs
€15.000
Waarde van ontvangen support per deelnemer
€8.000.000
Totaal binnengehaald aan investeringen

Stichting DOEN ondersteunt ondernemers die bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving. Mensen die niet bang zijn om risico’s te nemen en die andere inspireren. Het Investment Ready Programma biedt een innovatief peer-to-peer model dat een groep duurzame ondernemers helpt te versnellen in hun ontwikkeling. Niet alleen door hun ondernemingsplan te versterken en netwerk uit te breiden, maar ook door investeerders te ontmoeten die op zoek zijn naar impact. Met dit programma ondersteunt DOEN de ondernemers en helpt tegelijkertijd de gemeenschap impact investeerders te versterken. 

Anneke Sipkens, CEO DOEN Foundation